Chronische pijn

Door te dansen kun je (weer) in contact komen met je lichaam en alerter worden voor de signalen die het je geeft, zodat je bewuster met je eigen grenzen om kunt gaan. In deze cursus is dat het uitgangspunt. Samen met anderen (opnieuw) kunnen genieten van je eigen bewegingen en wat je wél kan.

Tijdens de lessen dans je met een groep op fijne muziek, waarbij ook je verbeeldingskracht en je creativiteit wordt aangesproken. De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om op jouw tempo te werken en te dansen op een manier die het beste bij je past. Zowel vanuit ontspanning als meer ritmisch en actief.
Het eerste gedeelte van de les dansen we zittend op een stoel die naar behoefte ook beschikbaar blijft. Dit maakt dat de les voor vrijwel iedereen goed te doen is.
Je werkt aan je balans en flexibiliteit, je coördinatie en houding. Het dansen geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren.

Daarnaast gaan we aan de slag met ontspannings- en ademhalingsoefeningen en hoe je deze technieken kunt gebruiken in je dagelijks leven en bewegen. Eventuele pijnklachten kunnen hierdoor verminderen of wat op de achtergrond raken.

Deze cursus is gebaseerd op de methodiek van Dance for Health. Kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet, vaktherapie dans, fysiotherapie, en bewegen met een chronische klacht worden gecombineerd.

Wil jij je aanmelden voor deze cursus of een gratis proefles volgen? Neem dan contact met ons op: 0614980515, info@daretomove.nl.

Voor een overzicht van de kosten klik je hier.

Wil je weten wat de lestijden zijn? Klik dan hier.