Reuma

Deze cursus is gebaseerd op de methodiek van Dance for Health. Het is geschikt voor alle mensen met reuma of een aanverwante vorm als artrose of fibromyalgie.

Kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet, vaktherapie dans, fysiotherapie, en bewegen met een chronische klacht worden in deze lessen gecombineerd.
Tijdens de lessen dans je met een groep op fijne muziek, waarbij ook je verbeeldingskracht en je creativiteit wordt aangesproken. De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om op jouw tempo te werken en te dansen op een manier die het beste bij je past. Zowel vanuit ontspanning als meer ritmisch en actief.
Het eerste gedeelte van de les dansen we zittend op een stoel. Deze blijft gedurende de hele les naar behoefte beschikbaar.
Het dansen geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren. Je werkt aan je balans en flexibiliteit, je coördinatie en houding en komt weer in contact met jezelf en met je lichaam.

De lessen worden in samenwerking met de Reuma patiënten vereniging regio Nijmegen gegeven. Je kunt mee doen als je lid bent van deze vereniging.

Opgeven voor deze cursus of een gratis proefles volgen? Neem hiervoor contact op met Ineke Huilmand via bewegen@reumanijmegen.nl o.v.v. Dance for Health, je naam en  telefoonnummer of bel: 06-23235178. Ook kun je bij haar terecht voor meer informatie of het volgen van een proefles.

Wil je weten wat de lestijden zijn? Klik dan hier.