Dance & Health Active

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van klachten. Het gaat vooral om een algemeen gevoel van welbevinden. Tijdens de les werken we aan het verbeteren en versterken van dat gevoel, op een speelse en subtiele wijze. Waardoor je als herboren de les weer uit stapt!

Kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet, vaktherapie dans, fysiotherapie, en bewegen met een chronische klacht worden tijdens deze lessen gecombineerd.
Tijdens de lessen dans je met een groep op fijne muziek, waarbij ook je verbeeldingskracht en je creativiteit wordt aangesproken. De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om te dansen op een manier die het beste bij je past en je uitgedaagd wordt uit je comfortzone te stappen.
Het eerste gedeelte van de les dansen we zittend op een stoel die naar behoefte beschikbaar blijft. Dit maakt dat de les voor vrijwel iedereen goed te doen is.
Je werkt aan je balans en flexibiliteit, je coördinatie en houding. Het dansen geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren. Je komt weer in contact met jezelf en met je lichaam, waardoor je met een fitter en beter gevoel naar huis kunt gaan.

De lessen zijn gebaseerd op de methodiek van Dance for Health. Ze zijn met name geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, MS en NAH. Maar ieder ander die zich door deze vorm van dansen aangesproken voelt is van harte welkom!Wil jij je aanmelden voor deze cursus of een gratis proefles volgen? Neem dan contact met ons op: 0614980515, info@daretomove.nl.

Voor een overzicht van de kosten klik je hier.

Wil je weten wat de lestijden zijn? Klik dan hier.