Dance & Health Flow

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van klachten. Het gaat vooral om een algemeen gevoel van welbevinden. Tijdens de les werken we aan het verbeteren en versterken van dat gevoel, op een ontspannen, subtiele en speelse wijze. Waardoor je als herboren de les weer uit stapt!

Kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet, vaktherapie dans, fysiotherapie, Yoga, mindfulness en bewegen met een chronische klacht worden in deze lessen gecombineerd.
Tijdens de lessen dans je met een groep op fijne muziek, waarbij ook je verbeeldingskracht en je creativiteit wordt aangesproken. De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om op jouw tempo te werken en te dansen op een manier die het beste bij je past. Zowel vanuit ontspanning als meer ritmisch en actief.
Het eerste gedeelte van de les dansen we zittend op een stoel. Deze blijft gedurende de hele les naar behoefte beschikbaar.
Het dansen geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren. Je werkt aan je balans en flexibiliteit, je coördinatie en houding en komt weer in contact met jezelf en met je lichaam.

De lessen zijn gebaseerd op de methodiek van Dance for Health en dans en welzijn – reuma. Ze zijn met name geschikt voor mensen chronische pijnklachten zoals alle vormen van reuma, artrose, fibromyalgie, whiplash en andere nek- en rugklachten. Maar ieder ander die zich door deze vorm van dansen aangesproken voelt is van harte welkom!

Wil je weten wat de lestijden zijn? Klik dan hier. Voor de kosten kijk je hier.