Bewegen als je klachten hebt

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat om een algemeen gevoel van welbevinden, waarbij we er van uit mogen gaan dat chronische (pijn)klachten dat niet altijd in de weg hoeven te staan.
Tijdens de groepslessen werken we aan dat gevoel, op een ontspannen, subtiele en speelse wijze. We starten de les vanuit rust, mindfulness en meditatie zodat je alerter kunt zijn voor de signalen van je lichaam. Dat helpt weer om beter te voelen waar je grens ligt en vervolgens vóór of net even op die grens te blijven. Daardoor ontstaat er langzaam aan meer bewegingsruimte.
Het gaat er om wat er wél kan en hoe je binnen die mogelijkheden op een plezierige manier kan bewegen. Om dit te stimuleren wordt er gewerkt met een thema en inspiratiebronnen als muziek en/ of materialen. Daarnaast wordt je, middels bewegingsopdrachten, op weg geholpen én uitgedaagd om op andere, meer onbekende manieren te bewegen. Doordat je hier vervolgens je eigen invulling aan mag geven, kun je op je eigen tempo en binnen je eigen bereik bewegen. Zodat je als herboren de les weer uit kunt stappen!

Deelnemers zeggen het volgende over de lessen:
Door het bewegen ervaar ik meer ruimte in mijn lichaam, waardoor ik er ook meer vertrouwen in krijg en tegelijkertijd ook meer vertrouwen krijg in mezelf.
Het bewegen zorgt ervoor dat ik opnieuw de vrijheid voel om te bewegen, ondanks mijn beperkingen.
ik kan lichaamsdelen benutten die het nog wél doen.
Er ontstaat een balans tussen mijn lichaam en hoofd door de ontspannende inspanning.
Ik voel tijdens en na de les minder pijn, hoef even niet denken maar kan gewoon doen.
Ik kan weer genieten van wie ik ben, wat ik nog kan en van mijn bewegingen.

Deze lessen zijn zeer geschikt voor alle mensen met chronische (pijn)klachten. Je kunt hierbij denken aan reuma, artrose, fibromyalgie en nek- en rugklachten, of NAH, dementie Parkinson, verlamming en alle andere bewegingsbeperkingen.

Zin om mee te doen? Op maandag is er van 11.30 tot 12.30 uur les en op donderdag van 11.30 tot 12.30. Na de les is er voor de liefhebber een kopje thee of koffie.
In beide groepen is er nog ruimte, je bent van harte welkom!

1e les = proefles = gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *