Wat is Dare to Move

Dare to Move is een praktijk in Nijmegen waarbij dans en beweging gecombineerd worden met elementen uit de Rots en Water methode en diverse gesprekstechnieken. Deze worden ingezet bij een therapie, training of specialistische begeleiding. Kinderen, jongeren én volwassenen kunnen hier terecht voor de juiste begeleiding om weer in beweging te komen. Letterlijk en figuurlijk.

Daarnaast kunnen leerkrachten, scholen en teams ondersteund worden bij het inzetten van Rots en Water en het begeleiden van leerlingen en klassen. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden!

Dare to Move is gespecialiseerd in sociale weerbaarheid, faalangst, agressieproblematiek, emotieregulatie, ADD/ ADHD en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dare to Move is ook gespecialiseerd in dansen en bewegen met chronische pijnklachten en vermoeidheid.

Missie

Het is de missie van Dare to Move om mensen (weer) in beweging te krijgen en contact te laten maken met wie ze zijn, wat ze echt willen en om te kunnen leven vanuit authenticiteit, eigen kracht en zelfvertrouwen. Om zelf weer de regie te hebben over hun eigen leven en daarmee beter deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Bij Dare to Move leer je stevig te staan, samen te werken, jezelf uit te drukken en kenbaar te maken aan anderen. Je leert hoe je op een goede manier voor jezelf op kunt komen, je grenzen kunt aangeven, naar jezelf kunt luisteren en om kunt gaan met je emoties. Je verbetert je lichaamsbeeld, zelfbeeld, concentratie en communicatievaardigheden. Dat helpt je (weer) in verbinding te komen met jezelf en je omgeving en je verder te ontwikkelen tot de persoon die jij wilt en kunt zijn.

Bij Dare to Move leer je te luisteren naar de signalen van je lichaam en daar ruimte aan te geven. Door met veel plezier bezig te zijn en in beweging te komen verminderen pijn- en stijfheidsklachten. Het helpt je om deze ongemakken beter te verdragen en te accepteren. Je gaat op een andere manier naar je beperkingen kijken zodat het geen beperkingen meer zijn maar uitdagingen en mogelijkheden. Een leven dat eerst misschien wel beheerst werd door pijn kan daardoor weer zinvol, waardevol en aangenaam worden.

Voor onze contactgegevens, klik hier.