Even voorstellen

Meira (Marije) Toussaint is opgeleid tot creatief therapeut dans en leerkracht basisonderwijs. Voor beide richtingen is zij afgestudeerd aan de hogeschool Arnhem Nijmegen.

Van 1997 tot en met 2018 heeft ze als dans- en bewegingstherapeute gewerkt op een praktijkschool.
Vanaf 2010 is zij zich daar gaan specialiseren op het gebied van sociale weerbaarheidstrainingen. Hiervoor heeft zij een aantal cursussen gevolgd bij het Rots en Water instituut Nederland: naast de basistraining ook de specialisatie werken met meisjes en vrouwen, basisschool schoolbreed, Rots en Water en stoornissen in het autistisch spectrum én de advanced Rots en Water training.

Van 1998 tot en met 2004 heeft ze voor de stichting ter bevordering van de Vrolijkheid op diverse AZC’s gewerkt, waar ze workshops dans gaf aan de kinderen en de jongeren die daar woonden. Ook heeft ze in dezelfde periode op een ISK als dansdocente gewerkt.
Van 2014 tot en met 2018 heeft zij op de praktijkschool als leerkracht voor de klas gestaan. Tegelijkertijd is zij gaan werken voor de Rots en Water stichting waarvoor ze oproepbaar is voor scholen die een EDIT aanvragen en voor het assisteren van Mastertrainers bij het geven van diverse workshops en cursussen.

Meira Toussaint heeft veel ervaring met het werken met jongeren met faalangst, sociaal-emotionele problematiek, agressieproblematiek, AD(H)D en ASS. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige op het gebied van bewegen met pijn en vermoeidheid veroorzaakt door een whiplash.

In 2019 opent zij de deuren van haar praktijk Dare to Move waarvoor zij  werkzaam is in Nijmegen en omgeving.

Haar passie is mensen van alle leeftijden zover krijgen dat zij weer met plezier gaan dansen en bewegen. Dat zij met nieuwe ogen naar zichzelf kunnen kijken en tevreden zijn met wat ze doen en wie ze zijn. Dat ze met een groter vertrouwen in hun eigen kracht kunnen staan, de wereld in durven gaan en keuzes maken die voor hen juist en passend zijn.