Chronische klacht

Dare to Move is er voor iedereen die het door klachten en/of andere bewegingsbeperkingen moeilijk vindt om in beweging te komen en/of te blijven, of hier graag wat extra begeleiding in wil. Je kunt hierbij denken aan reuma, MS, ME, Parkinson, NAH, verlammingen, fibromyalgie, chronische whiplash- en andere rug- en nekklachten.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat om een algemeen gevoel van welbevinden, waarbij we er van uit mogen gaan dat chronische (pijn)klachten dat niet altijd in de weg hoeven te staan.
Bij Dare to Move werken we aan dat gevoel, op een ontspannen, subtiele en speelse wijze. We starten vanuit rust, mindfulness en meditatie zodat je alerter kunt zijn voor de signalen van je lichaam. Dat helpt weer om beter te voelen waar je grens ligt en vervolgens vóór of net even op die grens te blijven. Daardoor ontstaat er langzaam aan meer bewegingsruimte.
Het gaat er om wat er wél kan en hoe je binnen die mogelijkheden op een plezierige manier kan bewegen. Om dit te stimuleren wordt er gewerkt met inspiratiebronnen als muziek en/ of materialen. Daarnaast wordt je, middels bewegingsopdrachten, op weg geholpen én uitgedaagd om op andere, meer onbekende manieren te bewegen. Doordat je hier vervolgens je eigen invulling aan mag geven, kun je op je eigen tempo en binnen je eigen bereik bewegen.

Iedereen die graag op een laagdrempelige en ontspannen manier in beweging wil komen of blijven kan bij ons terecht, dus óók als je geen bewegingsbeperkingen ervaart. Dit kan via individuele begeleiding, therapie, of bij één van onze groepslessen.

Klik hier voor de mogelijkheden.