Waarom is bewegen belangrijk

Marije Toussaint heeft als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische whiplashklachten, zelf ervaren hoe helend het kan zijn om juist dàn (weer) goed in beweging te komen en hoe helpend het kan zijn om dit samen met anderen te doen.

Zij heeft aan den lijve ervaren dat bewegen kan helpen klachten te verminderen en verdere achteruitgang te vertragen. Dat bewegen het lichaam weer op gang brengt, je spieren verwarmt, je soepel houdt en zorgt voor de aanmaak van díe hormonen die kalmerend en pijnstillend werken. Het hielp haar daarnaast óók om positief te blijven en te kijken naar wat er allemaal nog wél mogelijk was.

Bewegen geeft nieuwe energie en verbetert je humeur, het helpt je te ontspannen en weer contact te maken met je eigen lichaam.

Door te bewegen hervond zij haar eigen kracht, uithoudingsvermogen en balans.

Zij wil binnen Dare to Move deze ervaring, gecombineerd met haar deskundigheid als danstherapeute, heel graag delen met lotgenoten en hen inspireren om te blijven bewegen en hiervan te genieten.

In haar lessen en begeleiding staat dan ook centraal hoe jij als persoon kunt bewegen en dansen. Ze zal je uitdagen verder te kijken dan je beperkingen en te onderzoeken wat je allemaal nog wel kunt doen. Zodat ook jij weer in je eigen kracht kan gaan staan.