Groepsles Active

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van klachten. Het gaat vooral om een algemeen gevoel van welbevinden, waarbij we er van uit mogen gaan dat chronische (pijn)klachten dat niet altijd in de weg hoeven te staan.
Tijdens de groepslessen werken we aan dat gevoel, op een ontspannen, subtiele en speelse wijze. We starten de les vanuit rust, mindfulness en meditatie zodat je alerter kunt zijn voor de signalen van je lichaam. Dat helpt weer om beter te voelen waar je grens ligt en vervolgens vóór of net even op die grens te blijven. Daardoor ontstaat er langzaam aan meer bewegingsruimte.
Het gaat er om wat er wél kan en hoe je binnen die mogelijkheden op een plezierige manier kan bewegen. Om dit te stimuleren wordt er gewerkt met een thema en inspiratiebronnen als muziek en/ of materialen. Daarnaast wordt je, middels bewegingsopdrachten, op weg geholpen én uitgedaagd om op andere, meer onbekende manieren te bewegen. Doordat je hier vervolgens je eigen invulling aan mag geven, kun je op je eigen tempo en binnen je eigen bereik bewegen. Zodat je als herboren de les weer uit kunt stappen!

Kennis en ervaring uit vaktherapie dans en beweging, fysiotherapie, Yoga, mindfulness en bewegen met een chronische klacht worden in deze lessen gecombineerd.
De les is zo opgebouwd dat je de mogelijkheid krijgt om op jouw tempo te werken en te bewegen op een manier die het beste bij je past. Zowel vanuit ontspanning als meer ritmisch en actief. Het geeft je de kans je kracht en mogelijkheden te hervinden en te verbeteren. Je werkt aan je balans en flexibiliteit, je coördinatie en houding en komt weer in contact met jezelf en met je lichaam.
Het eerste gedeelte van de les werken we zittend op een stoel. Deze blijft gedurende de hele les naar behoefte beschikbaar.

De lessen zijn onder andere gebaseerd op de methodiek van Dance for Health en dans en welzijn – reuma. Het is echter niet nodig om beweging- en danservaring te hebben.
Ze zijn met name geschikt voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, MS en NAH. Maar ieder ander die zich aangesproken voelt is van harte welkom!

Wil jij je aanmelden voor deze cursus of een gratis proefles volgen? Neem dan contact met ons op: 0614980515, info@daretomove.nl.

Voor een overzicht van de kosten klik je hier.

Wil je weten wat de lestijden zijn? Klik dan hier.